Delegeren kan je leren

Gepubliceerd door Alies op

ツ Uitdaging!

Delegeren, wat is dat ook alweer

“delgeren is het overdragen van bevoegdheden, inclusief de verantwoordelijkheid”.

Verantwoordelijkheid

Dus wanneer je iets delegeert geef je iemand toestemming om een handeling uit te voeren. En je maakt die persoon daar ook verantwoordelijk voor. Met andere woorden, je zegt indirect tegen iemand: ik heb vertrouwen in jou. Ik heb er vertrouwen in dat jij dit kan. Op jouw eigen manier.

Vertrouwen

En dáár zit nou vaak de crux. Want hoe vaak zeg je niet: “Ach, dat doe ik zelf wel. Dat gaat sneller dan het uitleggen”. Of 10 keer vragen of het al gedaan is (en het liefst op de manier zoals ik wil dat het gaat).

En bedenk eens wat er kan gebeuren als je wél delegeert, maar vervolgens het vertrouwen niet geeft. Dat je ‘t bijvoorbeeld na een uur toch zelf hebt gedaan. Ik heb voor iemand gewerkt die dit deed. En op een goed moment liet ik al die gedelegeerde taken liggen: want het werd toch wel gedaan. En áls ik ze deed was het toch niet goed. Nou, tot zover het vertrouwen…

Dus ik daag je uit: wat delegeer jij vandaag?⠀

Categorieën: Uncategorized