Wanja Meijer | plannen is keuzes maken, daar heb je lef voor nodig

ik kan niet plannen

ontvang direct jouw ebook!

Ik kan niet plannen!

Altijd te laat

Emma zit tegenover me en ze zegt met een stralende lach: “Ach ja, weet je, ik kan niet plannen. Mijn vrienden kennen mij niet anders dan dat ik altijd te laat ben. Ze noemen me zelfs Miss Late. Ik vind het wel een geuzennaam hoor!“

Nieuwsgierig kijk ik haar aan.

Vrienden worden boos

“Nou ja, in het begin was het wel leuk. Maar het begint nu wel vervelend te worden. Vroeger zeiden ze het het als een grapje, maar nu met een ongeduldig ondertoontje.

Eigenlijk word ik er heel erg verdrietig van. En vind ik het ook helemaal niet leuk om altijd maar te te laat te zijn. Waarom lukt het mij nou niet om ergens op tijd te zijn. Dat mensen niet meer op míj hoeven te wachten? Ik voel me zo schuldig en stom dat ik dat niet kan.”

Is het stom dat ik niet kan plannen?

Verdrietig kijkt Emma me aan om daarna met een woeste berenblik te roepen dat ze het zat is. Dat ze gewoon met plezier naar een afspraak wil. Zonder bang te zijn voor vervelende opmerkingen. Dat ze niet in haar jeans en shirt (die haar overigens heel goed staan) uit wil gaan, maar in die mooie jurk. En leuk haar. En niet dat ze hophophop even snel iets uit de kast rukt om om tijd te komen en dan alsnog te laat komt. Bezweet en vol stress.

“Hoe dan? HOE komt het toch dat ik altijd te laat ben?”

Maak van je plan een planning!

“Lieve Emma, dat komt omdat je een kei bent in plannen”, zeg ik.
Met een yeah-right blik kijkt ze me aan.

Mm mm, plannen maken kan jij als de beste. Maar van je plan een planning maken, dat is andere koek. Iets opschrijven in je agenda is supermakkelijk. Om te beseffen wat er daarna moet gebeuren om jouw plan vlekkeloos te laten verlopen is lastig als je dat nooit hebt geleerd. Maar als jij exact weet wat er komt kijken bij jouw plan van ‘uit met vrienden’, kom jij op tijd, in een leuke jurk en zonder stress in je lijf op die afspraak.

open de chat
1
kan ik je helpen?
Plannen is keuzes maken! 💕
Hallo 👋
Super dat je contact opneemt!
Ik kan je alles vertellen over hoe jij kan plannen op een manier die bij jou past.

Je hebt op deze knop gedrukt, dus je hebt een vraag. Geen geneuzel en getreuzel meer: stel die vraag!